Koop eenvoudig een krabplank of krabmat waardoor ook katten in kleinere ruimtes heerlijk kunnen krabben. In ons assortiment vindt u veel verschillende krabplanken, van goedkope tot luxe en van kleine tot grote krabplanken en matten!

Krabpaal > Krabplanken en krabmatten

Resultaat 1–54 van de 67 resultaten wordt getoond

Canadiancat company krabplank set orbit / satellite 2.0 bruin

94,49

Cat ‘n’ caboodle krabmat futon

25,99

Cat ‘n’ caboodle krabmat speelgoed geo

21,99

Croci kattenhuis villa print karton

28,75

Croci krabmat schildpad olivia karton

9,75

Croci krabmat vlinder dora karton

9,75

Croci krabplank homedecor dierenprint koe

5,25

Croci krabplank homedecor dierenprint luipaard

5,25

Croci krabplank homedecor dierenprint zebra

5,25

Croci krabplank homedecor noce houtprint bruin

5,25

Croci krabplank homedecor rovere houtprint grijs

5,25

Croci krabplank homedecor textuur bladeren groen

5,25

Croci krabplank homedecor textuur goud

5,25

Croci krabplank homedecor textuur maiolica

5,25

Croci krabplank homedecor wenge houtprint donkerbruin

5,25

Imac krabpaal silvestro

6,25

Imac krabplank duchessa

16,49

Krab karton sofa zebra

16,95

Krabmeubel karton slang

24,50

Krabmeubel wip-wap beige 30 cm

22,50

Krabplank wave karton

19,95

Martin sellier krabpaal vietnam up and down kokosvezel bamboe 10x10x55cm

21,99

Martin sellier krabplank vietnam up and down karton / bamboe

19,99

Martin sellier krabplank vietnam up and down kokosvezel / bamboe

29,99

Sisal hoek krabplank met pluche assorti

17,95

Trixie junior krabmat vilt natuur / grijs

19,98

Trixie junior krabplank lichtgrijs

6,99

Trixie krabgolf mimi karton met catnip blauw

21,98

Trixie krabgolf mimi karton met catnip wijnrood

19,99

Trixie krabgolf wavy bruin

22,99

Trixie krabhelling 2-delig karton catnip turquoise

19,99

Trixie krabkarton catnip

17,98

Trixie krabkarton met speelgoed hout

16,99

Trixie krabkarton met speelgoed hout met catnip

16,99

Trixie krabkarton scratchy catnip blauw

10,98

Trixie krabmat karton xxl golf grijs 64 x 37 x 11 cm 

39,99

Trixie krabmat karton xxl marmer print lichtgrijs 64x37x11cm

34,99

Trixie krabmat karton xxl zandkleurig 70x38x6cm

29,99

Trixie krabmat met pluche rand bruin / naturel 70x45cm

19,99

Trixie krabmat met speeltjes aan koord grijs

22,99

Trixie krabmat sisaltapijt / pluche grijs / lichtgrijs

21,98

Trixie krabmat sisaltapijt / pluche naturel / bruin

21,98

Trixie krabpaal inca lichtbruin / naturel 25x44x39cm

28,99

Trixie krabpaal zuil met karton en jute

29,99

Trixie krabplank hoek sisaltapijt / pluche met catnip naturel / beige

12,99

Trixie krabplank hoekmodel bruin 32x60cm

16,99

Trixie krabplank hoekmodel wit

16,99

Trixie krabplank karton met 2 ballen

9,99

Trixie krabplank karton met balletjes roze

11,99

Trixie krabplank karton met balletjes wit

11,99

Trixie krabplank kat beige 35x69cm

19,99

Trixie krabplank kat sisaltapijt met catnip naturel / beige

17,98

Trixie krabplank op rol sisaltapijt / pluche naturel / zwart

19,98

Trixie krabplank sisal assorti 11cm

7,99

Waarom u kiest voor een krabplank?

Een krabplank wordt vaak gebruikt door mensen die minder ruimte in hun woning hebben. Door het relatief kleine formaat neemt het weinig ruimte in beslag. Dat terwijl uw kat wel gewoon kan voldoen aan zijn instinctieve krabbehoeften. Een krabplank of krabmat kan eenvoudig aan de muur bevestigd worden, waardoor uw kat alsnog in staat is om het gehele lichaam te strekken. Uiteraard is het ook mogelijk om de plank gewoon op de grond te leggen. Uw kat zal snel door hebben dat het een heerlijk product is om de nagels te onderhouden.

Onze krabplanken en matten zijn gemaakt van hout en/of karton. De plank wordt in vele gevallen bedekt met sisal. Sisal is een tropische vezel wat bekend staat om zijn stevigheid. Daarom wordt het vaak gebruikt voor touw, maar is het ook perfect voor uw kat om aan te krabben.

Koop een krabmat in het grootste assortiment van Nederland.

Wilt een krabplank kopen? Dan kan u uw ogen uitkijken in ons ruime assortiment met verschillende vormen, materialen en kleuren. Zo kan u kiezen voor materialen zoals:

  • Hout met sisal
  • Karton

Daarnaast kan u kiezen uit verschillende kleuren waaronder:

  • Zwart
  • Wit
  • Beige
  • Blauw
  • Roze
  • Bruin en nog veel meer

Ook vindt u in ons assortiment verschillende merken waaronder het populaire merken als Trixie en Adori. Veel van onze klanten plaatsen de krabmat graag in de hoek. Specifiek voor deze mensen kan u ook kiezen uit verscheidene hoekmodellen. Andere bevestigen het product liever aan de muur. Gaat uw voorkeur uit naar de muur? Kies dan voor een plank! Afhankelijk van de grote van uw kat kan u kiezen voor een kleine, grote of xl krabplank.

De krabplank van karton biedt een goedkope oplossing

Ieder persoon heeft zijn eigen budget en soms kan een krabpaal toch behoorlijk prijzig worden. Een ideale oplossing hiervoor is een krabplank van karton. Karton is een goedkoop materiaal waardoor het ook goedkoper is om de producten te maken. Dit ziet u terug in de prijs. Hierdoor kan u uw kat regelmatig verwennen met een leuke nieuwe krabmat. Karton is van nature een ruw materiaal en kan geperst worden in specifieke patronen. Deze patronen zorgen ervoor dat het krabben hierop extra effectief is.

Een alternatief voor karton is natuurlijk het hout. Hout wordt vaak bedekt met sisal om het aantrekkelijk te maken om te krabben. De oppervlaktes aan de zijkant worden vaker glad gehouden om dit gedeelte van de plank juist onaantrekkelijk te maken.

Is een krabplank of krabmat enkel voor kleinere woningen?

Nee, ook voor grotere huishoudens biedt het leuke mogelijkheden. Wanneer uw kat al een krabpaal heeft, is de krabmat alsnog een leuke toevoeging. Heeft u een groot huis? Dan is het een goed idee om meerdere plekken te creëren waar uw kat kan krabben. Dit kan u eenvoudig doen door op meerdere plekken een krabplank te plaatsen.

Merkt u wel eens dat uw kat naast de krabpaal nog op andere plekken begint te krabben? Dan is het een verstandige keuze om juist hier een extra krabplek voor uw kat te creëren. Door de plank of mat op deze locatie te plaatsen worden de meubels en eventueel ander interieur niet beschadigt.

Heeft u meerdere katten in huis? Dan is het extra belangrijk om meerdere krabplekken te maken. Katten onderhouden hun nagels graag op plekken die hun eigen geur dragen. Zorg er daarom voor dat ze allen hun eigen plekje hebben.

Waarom krabt mijn kat niet aan de krabplank?

In sommige gevallen gebeurt het dat uw kat niet automatisch begint te krabben aan de krabplank. U kan de kans hierop verhogen door het product te plaatsen op de natuurlijke krabplaats van uw kat.

Uiteraard is dit niet in alle gevallen mogelijk, maar maakt u zich geen zorgen wij hebben de oplossing. U kan het product bewerken met een specifiek kattenkruid genaamd Catnip.

Zodra uw kat de geur ruikt zal hij interesse gaan tonen in de krabplank. Hierdoor ontdekt hij veel sneller hoe effectief het is om de nagels te slijpen.

Wanneer de kat eenmaal begint met krabben zullen er feromonen van de voetzooltjes achterblijven op het product. In het voetzooltje zitten kliertjes waarin zweet en feromonen geproduceerd worden. De kat gebruikt dit om zijn territorium te markeren met zijn eigen unieke geur.

Voorkom schade aan meubels met een krabplank

Heeft u een kat die voornamelijk binnen is? Dan kan het goed zijn dat uw kat hierdoor stress ervaart in het dagelijkse leven. Deze stress ontstaat doordat uw kat niet genoeg lichamelijke beweging krijgt. Beweging is iets waar een kat van nature voor gebouwd is, wanneer een mens te weinig beweegt ervaren we hetzelfde.

Door de stress kan uw kat meer gaan krabben en dit gaat ten koste van uw meubilair en interieur. Door middel van een krabplank of krabmat kan uw kat zijn frustraties eenvoudig uiten. Dit keer gelukkig niet op het dure meubilair.

Wanneer u een iets luxer model voor uw kat wil kopen, raden wij aan te kiezen voor een kleine krabpaal. Hiermee bespaart u nog steeds ruimte, maar geeft u uw kat wel een eigen plekje. Heeft u een grote kat? Kies dan voor een krabpaal voor grote en zware katten.

Maak uw krabplank aantrekkelijk en meubels onaantrekkelijk voor het krabben

We hebben geleerd dat katten afkomen op de hun eigen geur, verspreid door feromonen. Er is een eenvoudige methode om uw krabplank aantrekkelijker te maken dan uw meubilair. Wellicht doet u dit zelfs al op regelmatige basis zonder het door te hebben. U kan een krabmat aantrekkelijker maken door uw meubilair regelmatig schoon te maken.

Zorg ervoor dat u het meubilair waar uw kat regelmatig krabt vaker schoonmaakt. Op deze manier verwijdert u de geuren van de kat, waardoor het minder snel herkend wordt als een plek om regelmatig te krabben. U maakt de krabmat of plank juist niet schoon, waardoor hier de geur duidelijk aanwezig blijft. Wij raden aan om hiervoor groene biotex te gebruiken.

Daarnaast kan u ruwe oppervlakken ook gladder maken waardoor de nagels hier niet meer onderhouden kunnen worden. Dit kan eenvoudig met een glad materiaal. Op deze manier maakt u de krabplank of krabmat aantrekkelijker!